Близо 80 000 лв. ще получат 62 деца, пострадали при пътнотранспортни

...
Близо 80 000 лв. ще получат 62 деца, пострадали при пътнотранспортни
Коментари Харесай

62 деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия, получиха финансова подкрепа

Близо 80 000 лева ще получат 62 деца, потърпевши при пътнотранспортни катастрофи, през втората половина на тази година, с цел да посрещнат потребността от лекуване и рехабилитация.

Средствата са набрани посредством дарения, постъпили в Националния дарителски фонд за подкрепяне на деца, потърпевши при ПТП. Тази година парична помощ получават всички деца, чиито родители са подали заявки за поддръжка в Българския Червен кръст.

От началото на тази година до в този момент, у нас са починали 27 деца, а други 1097 са ранени, уточни контрольор Мария Ботева от „ Пътна полиция “ при ГД „ Национална полиция “. „ Два футболни тима с запасите, не могат да се срещнат, с цел да изиграят своя Коледен мач. Всеки ден в страната, три деца попадат в пътнотранспортно произшествие, от което получават пострадване, остават инвалиди за цялостен живот, а някои от тях за жалост – умират “, съобщи още контрольор Ботева.

 „ Когато през 2005 година създадохме този фонд, искахме да помогнем освен с финансово, само че и да дарим поддръжка и съпричастност “, съобщи ръководителят на БЧК акад. Христо Григоров по време на гала по даването  на финансовите средства, която се организира в ЧСЕУ „ Дорис Тенеди “, сътрудник във Фонда. Той благодари на всички донори и прикани за обединени старания против войната по пътищата.

Призив за поддръжка на Националния дарителски фонд за подкрепяне на деца, потърпевши при ПТП, насочи към всички сътрудници и компании в петролния бизнес Димитър Панайотов, член на УС на ИНСА ойл инк. Компанията за първа година се причислява към огромните донори на фонда и  съвместно с БЧК започва акцията „ Ние сме с теб! “. Димитър Панайотов разгласи, че управлението на ИНСА ойл е взело решение да поддържа и отсега нататък целогодишно идеята.

Всички членове на Консултативния съвет към Фонда се сплотиха към основната роля на родителите, които не би трябвало да вършат взаимни отстъпки с персоналния образец, тъй като децата следват точно него.

По време на събитието доброволци от Младежкия спешен екип на Столичната организация на БЧК демонстрираха няколко съществени метода, по които всеки, станал участник или очевидец на ПТП, може да окаже първа долекарска помощ на потърпевш.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР